Kategorie receptů
- Autor: TerezaBenickova
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Banán | 230 |
Čekankový sirup | 40 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
Vločky ovesné | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 30 |
Mandle (nesolené) | 40 |
Rozinky | 40 |
Energetická hodnota celkem: 9550 kJ
Bílkoviny (g): 86,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 360,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 96,
Vláknina (g): 70,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 955 kJ
Bílkoviny (g): 8.6, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 9.6, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ve větší míse rozmělníme vidličkou 2 větší zralé banány. Přidáme asi dvě lžíce čekankového sirupu, dvě vejce a mléko a promícháme. Samostatně si smícháme suchou směs - celozrnnou mouku, jemné ovesné vločky, jeden sáček prášku do pečiva, kakao, mandle a rozinky. Suchou směs zapracujeme do té tekuté a umícháme hladké těsto. To vlijeme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi hodinu. Podávat můžeme třeba s tvarohem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.